Din indkøbskurv
Tom
Gå til kassen
   


Hvordan din trense kommer til at passe


Pandebåndet skal ligge tæt til panden. Det må ikke blive for kort, at det niver hesten bag ørerne.
Det skal være muligt at få en håndsbredde ind mellem hageremmen og hestens ganache.
Dette er for at sikre, at hesten kan ånde.

Aachener/Engelsk næsebånd skal sidde ca. to fingerbredder under hestens kindben for ikke at komme til at gnave. Det må ikke sidde for langt under, så man risikerer, at hesten nives mellem bid og næsebånd.

Du skal kunne få to fingre under næsebåndet.


 Bid


 
Sådan finder du biddets størrelse  

Afstanden mellem ringene = biddets størrelse. Biddets tykkelse måles lige indenfor bidringen. Begge mål opgives i millimeter.

Bid - vejledning  
Helt generelt bør man bestræbe sig på at anvende det mildeste bid, man kan. Jo glattere og tykkere biddet er, desto mildere plejer det at være. Biddet skal være så stort, at det stikker ca. 5 mm ud på hver side. Et tredelt trensebid anses for at være det mildeste bid, eftersom biddets midterdel ikke kan trykkes op i ganen.. Bid af gummi eller lignende er mildere end bid af stål.

Husk at det, som i sidste ende afgør, hvor skarpt et bid er, er den hånd, som holder tøjlen!
 
Delt trensebid  
Delt trensebid med bevægelige ringe er meget almindeligt. Det et blidt bid. Undgå hult bid til heste med urolig mund.
 
Muffebid  

Muffebid er også et blidt bid.

3-delt bid  
3-delt bid har flere brydningspunkter og trykker derfor ikke op i ganen.
 
D-biddet  
D-biddet eller galopbiddet giver en vis hævestangseffekt, hvilket kan være godt, hvis hesten hænger på biddet.
 
     
Stangbiddet  

Stangbiddet har hævestænger, som forstærker biddets indvirken ved tag i tøjlen. Det er også forsynet med kindkæde, som virker gennem pres på hestens underkæbe mellem kæden og selve biddet. Jo tyndere bid, læn-gere stænger og større tungefrihed, desto skarpere bid.

 
Kimberwickbiddet  
Kimberwickbiddet er et stangbid som virker på ganen med bevægelsesfrihed til tungen.
 
Hackamore  
Hackamore, hovedtøj uden bid, til heste med så følsom mund, at de ikke tåler bid. Virker meget kraftigt på næseryggen. Bør kun anvendes af særdeles rutinerede ryttere.
 
Kandar  
Ved ridning med kandar rider man med 2 bid, stang og bridon og med har 2 tøjler, én til hvert bid. Bridonbiddet ligner et almindeligt trensebid, men er tyndere og har en skarpere effekt. Stangen virker efter hævestangsprincippet. Mundstykkets grovhed, tungefrihedens størrelse og sidestykkets længde afgør, hvor skarpt biddet er. Jo større tungefrihed desto skarpere bid.
 
Gag  
Gag er bid med kindstykker trukket gennem huller i bidringene. Tøjlen fastgøres i ringen for enden af kindstykket. Ved tag i tøjlen løftes biddet, og hesten trykkes over nakken, ligesom ved brug af chambon. Et gagbid kan med fordel bruges af rutinerede ryttere til heste, der går med hovedet for højt og ikke vil tage fat i biddet.

 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Skovtursrytteren.dk | Asmosevej 1 | 7500 Holstebro | Tlf.: 23 72 99 54 mellem 16-18 | Skovtursrytteren@outlook.dk