Din indkøbskurv
Tom
Gå til kassen


Plejeråd

 
Skindridebukser   Du bør altid vaske bukser med skind, Clarino eller Deawoo inden, du tager dem i brug for at undgå, at de smitter af på lyst læder eller fx i sadlen.

Maskinvask: Følg vaskemidlets brugsanvisning, vask på 40° (såfremt andet ikke opgives).

Håndvask: Vask bukserne i så meget vand (max. 40°), at det dækker dem. Lad dem ligge i blød i ca. 30 min.

Tørring: Pres vandet ud (vrid ikke) og lad dem dryptørre ved almindelig stuetemperatur. Gnid skindet af og til i løbet af tørretiden, og når det er helt tørt for at fjerne "vaskestivheden" i skindet.

 
Ridestøvler   Brug altid støvlehængere/strækkere. Det beskytter både læder og lynlås. Nogle støvler er mere tænkt som ridestøvler end staldstøvler. Den hårde påvirking i stalden med urin m.m. slider på læderet og, du børe derfor ikke bruge støvlerne som staldstøvler.


Lynlåsen skal også vedligeholdes omhyggeligt ved at gøre den ren, tørre den af, undgå grus og altid børste lynlåsen af efter ridt i støv/fugt. Brug altid skohorn.
 
Læder  
Begynd altid med at smøre dine nye ting før de tages i brug (men husk at prøve dem  inden). Opbevar alt læder køligt og tørt. Puds regelmæssigt med lædersæbe.

Med jævne mellemrum smøres/olieres alt læder, så det kan bevare sin smidighed og for at øge dets holdbarhed. Lad det tørre nogle timer og puds så efter med en tør klud. Smør “lidt men godt”.

Man bør ofte pleje sit læder for at forlænge dets holdbarhed.

Balsam - Indeholder forskellige olier og voks. Gør læder blødt og giver et et let vandafvisende ydre. Bruges efter man har gjort rent med sæbe.
     
Dækken  
Sådan imprægnerer du dækkener: Vask ifølge vaskeanvisningen. Skyl alt vaskemiddel ud. Lad dækkenet tørre. Imprægner, og tør det ca. 12 timer.

OBS: Det kan blive mørkere efter imprægnering.

Hvis der er ligger tøsne på dækkenet, kan selv vandtætte, åndbare dækkener blive fugtige. Ved langvarig regn kan der trænge vand ind ved hals og manke, og det kan føles fugtigt tættest på kanterne. Slidte og vaskede dækkener kan med tiden begynde at lække. Brug dækkenimprægnering for at få dem tætte. Vask dem ikke for tit, men børst i stedet snavset af, når dækkenet er tørt.

Hvis hesten hænger i med dækkenet eller træder på det, kan selv det mest solide dækken gå itu. Du reparerer bedst udedækkener ved at klippe eventuelt frynsede kanter lige, så lime en stofbid fast på undersiden og eventuelt sy rundt om selve flængen. Sy så lidt som muligt i vandtætte dækkener. Sømmene perforerer stoffet og kan skabe lækage.

OBS! Når du prøver dækkenet eller underlag, så husk at lægge et lagen eller et tyndt dækken under.

Hvis dækkenet bliver snavset, eller det på anden måde brugt ser ud, kan vi ikke tage det retur.
 
 
Skovtursrytteren.dk | Asmosevej 1 | 7500 Holstebro | Tlf.: 23 72 99 54 mellem 16-18 | Skovtursrytteren@outlook.dk